Misteri Kehidupan

Bagi para hadirin yang budiman…

Dengan senang hati, silahkan anda membagi pengalaman terpenting dalam hidup anda, baik pengalaman batin maupun pengalaman lahir, yang diharapkan dapat menjadi pelajaran bagi kita semua untuk menjadi yang lebih baik lagi…

  1. Bhikkhu Dhammaraja

    Dalam menjalankan tugas-tugas kepolisian saya memerlukan senjata yang bagus. 150 juta muslim yang saya hadapi. Karena itu saya berteriak ke langit saat mendung, “ayah! saya perlu kekuatan untuk menegakkan kebenaran!” lalu tampak wajah Dewa Indra menari-nari dan tersenyum di langit. Pertanda itu adalah soal remeh dan nanti diberi. Dewa Indra berkata, “nanti semua yang dibadan kamu itu diubah.”
    Saya lalu berkata, “terimakasih, ayah.”

  2. Saya orang jawa,tapi saya belum mengetahui arti kejawen atao kehidupan orang jawa,,,
    Maka saya perlu petunjuk/guru yang mampu mendadar dan memberi ilmu kepada sara….dalam menghayati arti kehidupan/sejatining urip.
    Tolong berikan petunjuk bila ada yang mengetahui magsut dari kalimat yang telah saya jelaskan sebelumnya…?

    “Salam Rahayu Kagem Sederek Sedoyo” sugeng pangestu….

  3. Ki Agung Gledek Semprul = Bhikku Dhammaraja. Kalau saya orang Buddha, saya akan malu. Mengaku Bhikku, ngomong seperti orang mabuk. Mau numpang beken di blog Sabdalangit nih ye ?! Gak bisa bikin blog sendiri ?!

  4. salam kenal dari saya bwt pecinta blog ini, saya hanya ingin melihat dan membaca semua postingan maupun komentar dari sedulur2 kabeh ,,,,, mohon izinnya kepada yth pengelola blog ini. matur kesuwun ,,,,,

    Salam meduluran saking tiang indramayu mawon ….

  5. Nyuwun duko.. mbok bilih yen mboten klintu, yen kathah makhluk Allah ingkang ghoib niku lan mboten niku ingkang sami tulung tinulung lan saget agawe dunyo meniko tata tentrem kertorahardjo pinuju asah asih asuh… gemah ripah loh jinawi… simbiosis mutualis… nggih sakpantese… nggih ngaturaken matursuwun marang makhluk Gusti Allah lan matur suwun marang Gusti Allah… lah minggu ngajeng kan tahun baruan toh nggih?… :) :) :)

  6. Sinom
    NGUNGAK –UNGAK JANGKA JAWA

    Ngungak – ungak Jangka Jawa
    Yen lumebu madya akhir
    Ana Dewa ngeja wantah
    Ajejuluk Ratu Adil
    Ratu kang Amisani
    Putra Dewa kang Pembayun
    Jumenenge datanpa
    Srana lan syarat sadawir
    Golekana kaki ajo nganti sasar

    Ratu Adil dudu mnungsa
    Rasa Tumata sayekti
    Adil nyumrambahi badan
    Tua anom gede cilik
    Wong mlarat lan wong sugih
    Edan waras budek bisu
    Kafir lan wong iman
    Rasa tan mbedakne kaki
    Skabehe kesrambahan gelar gumelar

    Kratone Alas Ketangga
    Mula rasa iku kaki
    Kang saka keteging angga
    Ratu Amisan dwe werdi
    Urip kang ana dingin
    Tan ana nglangkungi sepuh
    Kang disik lan wekasan
    ngadeg tanpa syarat sdawir
    Pancen Urip datan butuh neka – neka

    Kang Pembayun aran Putra
    Putra iku Urip cilik
    Urip Gede iku Rama
    Sadurunge jagat lair
    Putra sinabda dadi
    Cinitra saking wahayu
    Mula sinebut anak
    Tembung putra mengku werdi
    Palungguhan Urip kang Tmata ing Rasa

    Ingkang diwastani anak
    Iku sabda kun ska Gusti
    ’’Anane klawan piyambak’’
    Jalmi amung disilihi
    Digawe angarani
    Nyebut bapak, anak , ibu
    Sjatine kabeh asma
    Sipat jalma digaduhi
    Mula kabeh jeneng kagungane “Gesang”

    Jarwane Pembayun ika
    Kang dinuta amisani
    Ing alkitab wis diserat
    Yen Yesus menika luwih
    Sepuh timbang Ibrahim
    Yesus anak ingkang Sulung
    Ing Islam uga ana
    Nalika Adam dumadi
    Muhammad Rasullulah lwih disik ana

    Ana maneh kang jinangka
    Sang Ratu kagunggan karsi
    Akarya ‚‘Sungsang Buwana
    Balik‘‘ ingkang mengku werdi
    Kang asung gesang karsi
    Hambalikake kang kalbu
    Pinda ngumbah kukusan
    Ingkang njero dadi njawi
    Kang asor mnyang luhur kang nduwur mnyang ngandap

    Samengko jangka cinandra
    Candra candrane negari
    Kidung Sunan Kalijaga
    Semut ireng anak sapi
    Smut reng iku wong cilik
    Nganak ke pejabat agung
    Keong yo wong kang lemah
    Kondang wani demontrasi
    Wong bodho ra wedi nyabrang kali bngawan

    Arus banter kang winastan
    Aturan hukum tan wedi
    Timun woku godong wolu
    Wong Minoritas wis akih
    ‘’Wolu penjuru angin
    Dwe sedulur’’ simbulipun
    Yen Wong Jawa mung skawan
    Sdulur kiblat papat kaki
    Surobaya geger kepati wis nyata

    Gegere wong ngoyak macan
    Pjabat diwadai bui
    Lun alun iku negara
    Kerta kalla sura wani
    Gajah ngamuk tinali
    Remeh asma akhiripun
    Sasat cineker ayam
    Srobaya – Jkarta simbolis
    Ing jamane ala becik da aYuda

    Nanging ja kaliru tampa
    Iku kahanane negri
    Asmane kalebu jangka
    Yen pyayine mbeg utami
    Jo lapurke pulisi
    Mundak aku kena bendu
    nyondro dianggep salah
    mongko mung dadya pangeling
    mrih biso nyurasa,Gusti nywun ngapura

    Mangkono iku tinimbang
    Kongkow sing ra maedahi
    Crita – crita ngambra ambra
    Madat, minum,lan ngrasani
    Aluwung ngripteng kawi
    Mbok menawa isinipun
    kang becik sa tinulad
    Ingkang ala den singkiri
    Kena kinarya palupi semah yoga

    Yoh, padune dadi jeksa
    Jek rekasa sawetawis
    sewindu langkung ngreranta
    ‘doh sanak kadang pamili
    Duh gusti ingkang asih
    Pinaringana pitulung
    Nadyan kula rekaos
    Saturun manggiha mukti
    Mulyane nyoto latri hawan wibawa

    • Wonten maleh ingkang jangka
      Ngendikane Sri Jaya Baya Aji
      Menyang kakang Semar iku
      Kalawan mnyang Antaga
      Kedawuhan hangirid sagung lelembut
      Mbyantu Prabu Herucakra
      Nata tedhak Sonya Ruri

      Werdinipun Jaya Baya
      Sasmitane Moho Suci mring jalmi
      Menawi kang turasipun
      Wijining Jagad Anyar
      Joyo Jumenenge Toya tegesipun
      kang Boyo Wadahing Toya
      Jaya Baya, Asma Jati

      Duk ing uni wonten jangka
      Ketekan wiku saking nge-Rum kaki
      Werdinipun kang angrungrum
      Inggih Gusti piyambak
      Mnyang ragane manungsa Gusti angrungrum
      Ngajak- ngajak kinen nunggal
      Njur nywara njur nyabda dadi

      Ajejuluk Kameswara
      Kama kang asung swara werdineki
      Sbanjure kekasih Prabu
      Sri Maha Jaya Warsa
      Jaya Jumenenge Toya tegesipun
      Kang warsa, warising rasa
      Prabu Jaya Warsa Aji

      Sang Wisnu ya Herucakra
      Sang wisnu amung anitis kaping tri
      Tegese yen isi telu
      Kabeh samya manunggal
      Tri Murti uwis gembleng marga wus lungguh
      Manjing puled – pinuledan
      Tan kawistara ji – siji

      Ingkang Asma Herucakra
      Her banyu Cakra bunder, bibit urip
      Tirta Suci Kamandanu
      Iku Basa Kawinya
      Nanging luwih tuwa timbang Kawi iku
      Kang diwastani Pallawa
      Kabeh iku sastra Jawi

      Sastra Jawi kaping papat
      yo Herucakra bibiting dumadi
      Ingkang saking Tlaga Tanjung
      Yo Roh Suci wujudnya
      Mula iku Tunjung Seta dutanipun
      Ngirid skabehe lelembat
      Kang lembut iku Roh Suci

      Balane kala lan klabang
      Iku nandakake skabehe Urip
      Yen Sirrulah ajinipun
      Obah polahe ska Sir
      Sir iku banjur metu sabda satuhu
      Ngen angen tan bisa ngadang
      Kabeh kalah tumpes tapis

      Mula yen para manungsa
      Wis diobahake saka Roh Suci
      Skabehing kadonyan pupus
      Wong juti datan ana
      Kabeh sumuyut wingitipun Sang Ratu
      Wus tan darbe karsa dora
      Wus ra perang lan korupsi

      Kabeh iku bakal prapta
      Roh Suci iku waskita sayekti
      Marga no pribadineku
      Mbiyen dipun bebudak
      Nuruti angen – angen nyekapi butuh
      Samengko wus datan kersa
      Ling den eling weling mami

      Yen tan eling manggih sara
      Bakal dibebanda dipun taleni
      Lir suket digaru luku
      Ing ngendi ndelik ira
      Ingkang nggaru lan ngluku neng pribadimu
      Wong kang numpuk banda donya
      Tan wurung samya ngemasi

      Dibeteng disap songolas
      Mongso bisa uwal saka Roh Suci
      Nanging yen tininggal lampus
      Mangkono wancinira
      Sabda Palon bangkit anggawa bebendu
      Gonjang ganjing manungsa
      Datan ana jalma uning

      Ingkang eling lan waspada
      Suprandene sira bisa mangerti
      Gusti rawuh kaya pandung
      Mula wis disanepa
      Ing dusun – dusun saiki akeh pandung
      Iku murih awas padha
      Keh maling supaya eling

      Banjur ana program rondha
      Rondha gugah gugah wus nyasmitani
      Gya wungua rasaneku
      Sare nem matus warsa
      Katone melek nanging sih padha nglindur
      Mila awit sa’menika
      Ayo enggal nglilir yekti

      Wus caket tenanan ika
      Pa ra weruh jangkanipun ing nguni
      Siti toya dadi endut
      Pernah etan bengawan
      Gunung – gunung pada daup sampun estu
      Alun alun munggah darat
      Keh kobongan nyasmitani

      Dahana simbul angkara
      Alun – alun dumadi ska Tsunami
      Keh pralaya marga lindu
      Lapindo wetan bngawan
      Kayu alas akeh kang jinarah pandung
      Pantun keh diserang ama
      Akeh jalma mangan jalmi

      Kapan Nusantara aman
      tan bisa manungsa jumeneng adil
      lamun tan antuk wahayu
      datan ana pimpinan
      kang bisa ngluwarake saka bebendu
      duh Gusti Kang Maha Welas
      nyuwun gunging pangaksami

      luwaraken Nuswantara
      saking roba sakit ingkang ndatengi
      paringana tambanipun
      murih enggalo muncar
      kadya duking uni negari misuwur
      nuswantara gemah ripah
      toto tentrem loh jinawi

      kados ingkang dipun jangka
      tiyang cilik wangsul dateng agrami
      technologi datan kantun
      rakyat da suka – suka
      dhuh Gusti mbenjang mnapa mandhaping wahyu
      lumebet jroning wardaya
      Roh Suci kang mandegani

      ngemuli sagung dumados
      temtu ayem tentrem ingkang negari.
      eling den eling pra sdulur
      obahe mnungsa ika
      den kendhalekake saka kaleh unsur
      suksma murka lan hangkara
      diwastani Setan Eblis

  7. Mula kulup enggal wungu
    Yen kebanjur temah rugi
    Mumpung isih ana wekdal
    Wasuhen dodotnireki
    Ingkang bedah dondomana
    Aglis siap song – song ari

    Katon cedak tandanipun
    Montor mabur nyasmitani
    Padha jeglok tanpa sebab
    Pesawat dadi simbolis
    Wong luhur akeh kang tiba
    Angen – angen gya kabesmi

    Ingkang waspadha saestu
    Matna kahanan samangkin
    Iku ngandung surasa
    Tulisan Gusti, pribadi
    Sastra Cetha WadiningRat
    Dumunung alam sakalir

    Sileme Perau Gabus
    Ngambange si Watu Langking
    Gunung – gunung muntah jlagra
    Gaib kang dumunung tangi
    Kabeh wiwit sapatemon
    Mluber muncul tuk ing bumi

    Wus wayahe arsa metu
    Njedul Satriyo Piningit
    Sad lan tri lan yo werdinya
    Sad enem tri wus ngarani.
    Yo iku toya wastanya
    Satriya iku Roh Suci

    Bentuk sanga saka banyu
    Banyu Urip eneng Galih
    Kang sinengker gya kabuka
    Saking telenging jaladri
    Melesat mbuka warana
    Jumeneng Sang Ratu Adil

  8. Rahayua sagung jalmi :)

  9. Kami sekeluarga ingin mengucapkan banyak terimakasih
    kepada aki sugeni atas bantuannya saya menang togel
    yang 2x nya ,pekerjaan saya sehari-harinya cuma seorang supir angkot
    yang pendapatannya tidak seberapa,buat biaya anak sekolah aja tidak cukup
    apalagi untuk mencukupi kebutuhan hidup keluarga sehari-harinya….
    suatu hari saya tidak sengaja mendengar pembicaraan teman saya mengenai
    prediksi aki sugeni yang katanya bisa mengeluarkan
    angka sgp/hk yang di jamin tembus,akhirnya
    saya bertanya kepada teman saya, dan teman saya memberikan nomor aki sugeni
    dan saya pun menghubunginya..?? Berkat bantuan aki yang
    telah memberikan anka “GHOIB” nya 4D dan alhamdulillah itu
    ternyata terbukti. lagi…sekarang anak saya bisa lanjut sekolah lagi
    itu semua atas berkat bantuan aki sugeni,bagi anda yang penggemar togel
    ingin merubah nasib melalui angka2 goip yang di jamin 100% kemenangan hbg aki sugeni
    di nmr;_0_8_2_3_3_2_3_1_1_3_2_8, ini bukti nyata bukan rekayasa,mana ada
    kemenangan tanpa keberanian dan kejujuran,saatnya kita perlu bukti
    bukan sekedar janji2,hanya aki sugeni yang bisa menjamin 100% kesuksesan,anda
    perlu bukti hbg sekarang aki sugeni nya,terima kasih

    angka; GHOIB: singapur

    angka;GHOIB: hongkong

    angka; GHOIB; malaysia

    angka ;GHOIB; toto magnum 4d

    angka GHOIB; laos…

    jangan lupa hbg aki sugeni di nomor=_0_8_2_3_3_2_3_1_1_3_2_8 kalau mau bukti jangan kurang percaya kalau
    belum menghubungi aki sekali lagi maaf ya teman saya cuma mau membantu karna saya
    sudah buktikn.

  10. umpami wonten ingkang sumerap…
    Kulo nyuwon pencerahanipun…

    Peripun dalane sejatine urip ono ing tengah tengahe urip…???

    Salam rahuyu sedoyo sederek kulo ingkang manggon kiblat papat

  11. Ki sabdalangit, saya antusias membaca blog ki sabda, cukup bagus dan mendidik,mohon izin untuk bertanya. Ingin saya tanyakan, apakah leluhur dari ibu atau bapak yg selalu mengayomi kita dalam kehidupan ini? Terimakasih atas perhatiannya

  12. …. JeJere Tembung ANA WUJUD ….

    Qidir, Question Direction
    Bullah, bumi langit lahir sak isine
    Gusti Allah, bagusing Ati Iku tuntunan saking Allah
    Ali lam mim…kawaos ringkes ALAMI
    Menika kawicaksanaanipun laku, lampah, bil hal, action ilmi Jawi..saged menapa mawon nanging saged ngrumangsani. Lan mboten ngatingal aken inggilipun ilmi…LEMBAH MA NAH

    Tiyang, priyantun Jawi, Jawa Inggil… Babagan ilmu, kawruh…
    ” Wong adoh, sangkan paran, rantau sejatine yen ngajari kawruh urip, ngajari tuntunan urip, ngajari tuntunan hidup di p. jawa…podo karo wong sing ‘nguyahi segoro’.
    Jowo, Jawa, Jawi iku panggone ilmu, kawruh, laku, tuntunan laku urip ing alam ndonya “.
    Weruho tapi kendel meneng wae.
    Ngormati ngormati sedaya, dununge di nyek, diasorake, di kafirno, di sesat no .inngih meneng wae. Ingkang luhur, duwur ilmune meneng wae.

    Sejatine Jowo, Jawa, Jawi kagungan kitab ingkang Agung :
    Yaiku kitab gumantung tanpa cantelan, tulis tanpa papan, kitab teles, kitab urip , yaiku kitab : Bumi Langit hinggil sak isini pun.
    ” Sedaya pawartos agami rumiyin, semua pembawa berita datang ke Jawa, mereka kepincut Jaya Agung Mulyaning, Misuwuripun Tlatah Jawa. Dununge ketiban sampur berkuasa ..pongah, di paringi ati ngrogoh rempelu, lakune kaya kere munggah bale. Putera wayah Jawa mesem wae…mengko lak bebendu kala dewe “.
    Putra wayah Jowo , Jumeneng mesem tetep nglampahi laku Jawi ingkang adiluhung…olah kesaean..lebet dalem ingsun njagi ….njaga mlihara, nanging mboten katawis….Agung nanging mboten gumrenggeng.
    Gelar ngayogyakarta, gelar surakarta linampahipun…

    Elingo ning panggon ndi wae ing bumi jagad iki..anak aran, sekawan…unsur, daya, lan sak pinunggalanipun…iku tlatah petilasan eyang eyang kita ngumbara…ana wit klapa, ana bata, ana manungsa pinter mbenih, nandur, sistem pengairan inkang sae…iku yo petilasne priyantun luhur. Sampun pirso…

    Ghoib, gaib. Tembung anyar
    Lelembut tembung lami, roh alus tembung rodo lawas
    Lelembut : lelaku leluhur lemah lembut….
    Lembah manah lembut………..

    Ilmi Jawi iqro’ , baca, belajar dari kitabnya…Bumi Langit hinggil sak isine.
    Jelas mboten cekap katulis ing setunggal kitab. Eling sanget inggih…

    Ilmi Jawi ono aran ora duwe kitab.
    Ana bener e, yen dimaksud kitab kertas, druwang.
    Jelas wae wong kitab Jawi bumi Langit hinggil sak isine yen ditulis kertas,
    kertas sak ndonya ora cukup, tinta sak samudra ora cukup.
    Pun meniko kagem ngelek ake, wong kang nguciwak aken ati putro wayah jowo, jawa , jawi.
    Wis pirso patrap kedudukan ilmi kito…?
    Kendel , meneng wae…sing weruh meneng, sing duruh weruh …mugi mugi weruh.

    Dununge wis pirso alam bumi sak isinipun menika kitab kito, kito sedaya wajib ngormat bumi langit sak isine ugo. Meniko sifat manungsa utama, Priyagung Sejati.
    Wujudi pun, priyantun Jawi mesti welas marang sapa wae sak pada ingkang manggen ing mayapada , jagad sak isine.
    Iku laku urip sejatining urip
    Laku ngurip nguripi sing agawe urip……

    Rebat cekap Mugi mugi kita sedaya sage nyesep ilining toya sumber, ojo kintir ing kali banter. Kali saiki butek banyune. Kang kintir larahan lan batang…
    Dadi iwak kang urip..waskitani kitab kali.
    Wis teko banyu sumber bening, beja bejaning sing enggal eling….saged awas teliti paparap lakuning urip ing maya pada wis katon enggal wungu….

    Uluk salam ….
    Dalem . . . . . .
    Saking tlatah Jawi,
    Nusantara, Republik Indonesia, Sabang sampai Merauke, Ibu pertiwi Gumelar ing samudera kepayungan sang hyang Angkasa.
    Pun wanci putra wayah wasis, waskita lan wicaksana…

  13. Salam kenal untuk Pengelola Blog, salam sejahtera selalu.
    saya baru menemukan alamat Blog Anda ini, dan jatuh hati untuk mengikuti setiap langkah perjalanan Anda, semoga menuju jalan yang jauh lebih baik lagi. salam sejahtera juga untuk semua. Terimakasih saya haturkan atas segalanya.

  14. salam kenal,salam sejahtera,senang rasanya bisa membaca semua tulisan eyang sabda,..hati yang selalu rindu untuk kembalinya kejayaan negeriku,…semoga ida sang hyang widi mendengar doa 2 dan harapan kita semua. salam

  15. Salam sejahtera untuk kita semua,…..saya sangat bersyukur dengan block ini,…hampir semua pengalaman ki sabda pernah saya alami,…aneh tapi nyata.sampai sekarang saya belum menikah,…laki2 yang pernah dekat hanya datang membawa masalah mereka ke hidup saya,…saya putuskan untuk mencari jati diri saya dan sudah saya temukan,…ada sebuah tugas dari ibu pertiwi buat saya,…dengan tau tentang smua itu saya jadi paham banyak hal,…termasuk bertemu dengan semua tokoh spiritual dari berbagai agama yang sudah sepuh,banyak sekali orang datang ke saya dari seluruh dunia,bertemu dengan semua orang spiritual membuat saya tidak bisa berbuat apa – apa,…saya sering bertanya apakah dengan tugas saya ini saya akhirnya tidak boleh menikah atau ibu pertiwi sedang menyiapkan saya seorang suami dari negeri ini yang belum ketemu saya?kalau ki sabda bisa menjawab pertanyaan saya ,…saya sangat berterimah kasih.nama saya monika kewa Tukan,..lahir di flores 14 -02 -1977.
    terimah kasih. salam sejahtera.

  16. Dewa indra cengingisan lgi mabok n bilang pdamu itu, gwa ja lgi teler lo nyuruh gwa bunuh diri dgn mmbantu elo

  17. Ơ̴͡.̮Ơ̴͡…T♥є̲̣̥♥R♥i♥ṁ̭̥̈̅♥ȃ ♡ Ƙ♥ά♥S♥i♥h…>̴̴̴̴͡.̮>̴̴̴̴͡ utk info N̤̥̈̊γ̥ǻ …ternyata ά̲̣̥к̲̣̣̥u”̮ tak’sendiri lg “…banyak kesamaan Чάπƍ seperti ά̲̣̥к̲̣̣̥u”̮ alami selama ini…\=D/”̮…Sëmªª”̮ªªngªª”̮ªªtttt…”̮ :E> krn Tak mudah Ĵɑ̤̥̈̊ϑĭ org pilihan Чάπƍ mempunyai sesuatu klebihan…

Berikan Balasan

Isikan data di bawah atau klik salah satu ikon untuk log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Logout / Ubah )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Logout / Ubah )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Logout / Ubah )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Logout / Ubah )

Connecting to %s

Ikuti

Get every new post delivered to your Inbox.

Bergabunglah dengan 937 pengikut lainnya.

%d blogger menyukai ini: