Pasarean Ey Gusti Mangkunegoro IV & Ey Gusti Putri Respati Madularas

Iklan

Posted on Januari 29, 2010. Bookmark the permalink. 9 Komentar.

  1. Salam kenal ki Sabda, sungguh indah makam beliau Gusti MN IV. Apakah makam nan indah dari baja putih tersebut atas kehendak beliau pula ki?

    • Bung Piruvat yth
      Salam kenal kembali. Walau bangunan tersebut sebagai hasil jerih payah beliau, namun didirikan utk makam bukan atas kehendak beliau. Melainkan sebagai perwujudan sembah bakti dari para anak turun generasi penerus beliau.
      Salam karaharjan

    • salam kenal mbah..aku putra surakarta..yang tinggal di jakarta..kalo boleh tau makam’y dmnanya ya mba..saya mau ziarah..ass.wr.wb.

      • Mas Teguh Yth
        Pasarean beliau ada di lereng gunung Lawu tepatnya di Astana Girilayu, Matesih, Karanganyar. Dari Astana giribangun naik lagi ketemu Astana Mangadeg (Pangeran Sambernyawa (Gusti MN I), Gusti MN II, dan Pangeran Sapujagad (Gusti MN III). Buka setiap hari kecualai selasa dan sabtu.
        Salam karaharjan

  2. rahayu ki sabda, badhe nyuwun priksa,
    – menawi nitih bus jakarta-solo mandhapipun wonten pundi?
    – lajeng kendaraan menuju pesarean wonten ingkang langsung?
    – uborampe sekaripun
    amargi samangke sesampunipun nyekar leluhur dalem gadah niat marak sowan dumateng MN IV.
    nuwun.

    • Mas Aji Yth
      Mandap Solo mas, lajeng pados bis/transportasi jurusan Solo-Karanganyar-Tawangmangu. Lajeng mandap kutha alit Matesih. Saking Matesih kadosipun sampun kathah ojek dumugi Astana Giribangun, Astana Mangadeg, lan Astana Girilayu.
      Sugeng tindak mugi tansah karahayon ugi linuber sih tuwin berkahipun dumateng panjenengan sakulawarga.
      Salam Karaharjan

      • haturnuhun ki infonya,
        mugi gusti pengeran tansah paring rahmat lan barokah dumateng panjenegan & kelg.

      • Kanthi bekel informasi Ki Sabda, marak sowan dumateng Gusti Mangkunegara IV saged kaleksanan. Megah lan endah mboten jare-jare, kahanan ingkang adem lan sejuk, wening dadosing manah ingkang tentrem wonten Astana Girilayu. Perjalanan saking Jakarta dumugi Girilayu lancar malah kulo rumaos diparingi kemudahan-kemudahan ingkang mboten kulo sangka-sangka. Kados ugi marak sowan dumateng leluhur Jawi wonten Kota Gede dumugi pepanggihan Ki Sabda & Nyai Untari sedoyo lumampah kanthi ngalir sawontenipun. Sedoyo wau temtu saking idi Gusti ingkang Maha Welas Asih. Agunging panuwun Ki/Nyai, mugi tansah maringi bimbingan dumateng kulo ingkang nembe ginau. Rahayu.

  3. Sugeng siang, ki sabda salam kenal kulo saking deso sanggangg kab.sukoharjo ….penasaran kaleh wujud pedangipun eyang pangeran sambernyowo

Tinggalkan Balasan

Isikan data di bawah atau klik salah satu ikon untuk log in:

Logo WordPress.com

You are commenting using your WordPress.com account. Logout / Ubah )

Gambar Twitter

You are commenting using your Twitter account. Logout / Ubah )

Foto Facebook

You are commenting using your Facebook account. Logout / Ubah )

Foto Google+

You are commenting using your Google+ account. Logout / Ubah )

Connecting to %s